Personuppgiftspolicy

PERSONUPPGIFTSPOLICY

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Tento Medical AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev. Tento Medical AB lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i tredje punkten nedan.

Tento Medical AB har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande;

  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon för att vi skall kunna leverera din beställda vara.
  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon (mobil) och ditt personnummer vid köp av vara.
  • Vi lämnar ut din adress till tredje part, i detta fall speditören DHL  och/eller Postnord samt betaltjänsten (Klarna och Paypal).
  • Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen).
  • Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.
  • Du har rätt att klaga till tillsynsmyndighet.
  • Du har rätt att få reda på varifrån informationen har kommit, om du inte har registrerat den själv.
  • I nyhetsbrev kan vi skicka erbjudanden som är anpassade efter din data hos oss och att du då har rätt att få veta vad vi baserar våra erbjudanden till dig på för lagrad information.
  • Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om ditt konto hos oss.

 

General Data Protection Regulation (GDPR) – Gemensam person- och dataskyddslag som börjar gälla den 25 maj 2018 i hela EU.